Την περασμένη Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, στην Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε μία εκδήλωση σε παιδικό σταθμό όπου drag queens (άντρες που ντύνονται γυναίκες) διάβασαν παραμύθια σε παιδιά 3-12 ετών.

 

Οι διοργανωτές (Thessaloniki Pride) σε συνεργασία και με την ΜΚΟ “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο” υποστήριξαν ότι ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να μάθουν στα παιδιά πως τα χρώματα και τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο, να σπάσουν τα στερεότυπα κτλ. Να αναφέρουμε ότι όλο αυτό έγινε με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  

 

Το πράγμα πλέον, είναι πολύ απλό.  Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε σαφή στόχο την επιβολή προτύπων σε ανήλικα παιδιά. Είναι προφανές. 

 

Οπότε, επιτέλους φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η συζήτηση περί διαφορετικότητας έχει μετατοπιστεί από το “θα κάνω ό,τι θέλω” στο “θα κάνετε ό,τι θέλω”. 

 

Δηλαδή, όλη αυτή η προπαγάνδα που έχουμε φάει εδώ και χρόνια, τελικά φαίνεται να μην είχε ως στόχο την “διασφάλιση των δικαιωμάτων κάποιων ατόμων” όπως υποστήριζαν, αλλά την βίαιη αλλαγή των προτύπων της κοινωνίας. Και από που θα ξεκινήσεις; Από τα παιδιά

 

Περίτρανη απόδειξη είναι το παρακάτω βίντεο όπου μία drag queen αναφέρει πόσο παράλογες είναι τέτοιες εκδηλώσεις για παιδιά. 

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική Απορρήτου.
I Accept

 

Και φυσικά, δεν θα έλειπαν και οι σταυροφορίες που κάθε τόσο κάνει το προοδευτικάτο, σε οποιονδήποτε τους φέρνει αντιρρήσεις (στα πλαίσια της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας πάντα).  Έτσι έγινε και με την Κατερίνα Λάσπα (ΓΓΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) η οποία τόλμησε και χαρακτήρισε “αθλιότητα” την εκδήλωση συμπληρώνοντας ότι: “Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια” μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. Φυσικά βρήκε τον μπελά της και εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, αφού έγινε λόγος ακόμα και για … διαγραφή της από το κόμμα. 

 

Εδώ δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση η προκλητική προώθηση τέτοιων λόμπυ από τα media αλλα και από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς;  Εμένα μου κάνει τουλάχιστον.

 

Ως φοιτητής λοιπόν, επιτρέψτε μου, να λυπάμαι που θέλουν να χτίσουν έναν τέτοιο κόσμο με τέτοια πρότυπα. Και επιτρέψτε μου, επίσης, να μη παραμένω σιωπηλός και ισαποστάκης

 

Γιατί αν στο μέλλον, με ρωτήσουν τα παιδιά μου, “γιατί μπαίνει ένας drag queen στη τάξη να με διδάξει;”, δεν θέλω να χαμηλώσω το κεφάλι από ντροπή. Δεν θέλω να ντραπώ που δεν μίλησα όταν ήταν η ώρα. 

 

Παραπομπές


Εικόνα άρθρου