Δεύτερο Σάββατο του μήνα. Πρωί. Οι τρεις φίλες ετοιμάζονται για την καθιερωμένη έξοδο. Ευτυχώς, ο καιρός ευνοεί τα σχέδιά τους. Χωρίς να το πολυσκεφτούν, αποφασίζουν να πάνε στην Ερμού, μιας και το κέντρο της Αθήνας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, tourist-friendly και τα συναφή, ανταποκρίνεται στα γούστα τους.

Η κίνηση στα στενά του κέντρου είναι απελπιστική. Είναι σίγουρο πως δεν θα βρουν θέση να παρκάρουν το αμάξι τους. Αλλά δεν θα χαλάσουν τη ζαχαρένια τους για αυτό. Εντάξει, δεν είναι να χαλιέσαι για τέτοια. Υπάρχουν και πιο σημαντικά στη ζωή. Τα σκυλιά, τα νύχια, η προαγωγή, το αμόρε. Οπότε αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε κοντινό πάρκινγκ και κατευθύνονται κυρίες προς την Ερμού, γεμάτες θετική ενέργεια.

Μπαίνουν πρώτα σε τριώροφο πολυκατάστημα. Καλά, εδώ δεν έχει απλώς σούπερ εκπτώσεις αλλά και προσφορές 2 + 1 δώρο και τέτοια. Ε, είναι το κατάλληλο μέρος να ξετινάξεις την πιστωτική σου χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Η πρώτη της παρέας ψάχνει ρούχα για το γραφείο αλλά κοιτάζει και μερικά T-shirt, αφού με το που τα είδε έτσι ωραία κρεμασμένα, συνειδητοποίησε πως έχει ανάγκη και από τέτοια μπλουζάκια. Οι άλλες δύο δεν θέλουν κάτι συγκεκριμένο. Μόνο να ρίξουν μια ματιά.

Τελικά, και οι τρεις μπαινοβγαίνουν για κάνα δίωρο στα δοκιμαστήρια. Όσο περισσότερα δοκιμάζουν, τόσο πιο πολλά ξαναφέρνουν. Λογικό, εφόσον είναι χρονοβόρο (αλλά και διασκεδαστικό) να διαλέξεις το ιδανικό outfit έχοντας αποφασίσει να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Ας μην υποτιμάμε και τη δυσκολία του να βρεις μέσα σε ένα τόσο μεγάλο κατάστημα ό,τι σου πάει καλύτερα. Όμως, η λύση σε τέτοια προβλήματα, που μπορεί να σε βασανίζουν ίσως καμιά φορά, είναι απλή: αγοράζεις όλα εκείνα που σου αρέσουν. Αυτό είναι το λεγόμενο ‘’tip της ευτυχίας’’ που ακολουθούμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Οι φίλες βγαίνουν από το μαγαζί κρατώντας 3-4 τσάντες η καθεμιά. Και το χαμόγελο της ευτυχίας, που λέγαμε, διακρίνεται από μακριά. Το χαμόγελο αυτό μεγαλώνει όταν αγοράζουν και λίγα ακόμη πραγματάκια από άλλα μαγαζιά. Είναι απολύτως κατανοητό κι ανθρώπινο να λυγίσεις μπροστά σε βιτρίνες με προσφορές και εξαιρετικά κομμάτια το ένα δίπλα στ’ άλλο που σου ζητούν να τα αγοράσεις. Έχουν περάσει κοντά τέσσερις ώρες. Φαίνονται ευτυχισμένες. Έχουν ξεχάσει τα όποια προβλήματά τους και βεβαίως τα σοβαρά θέματα που λέγαμε, σκυλιά, νύχια, προαγωγή, αμόρε.

Λίγο αργότερα, συναντούν –στην Ερμού πάντα– κάποιους φίλους τους που έχουν μόλις τελειώσει τα δικά τους ψώνια. Οι φίλοι τους έκαναν λίγες και ακριβές αγορές. Ως νεαροί επαγγελματίες, πρέπει να είναι καλοντυμένοι στο γραφείο και οπωσδήποτε να φορούν ακριβό ρολόι. Για το επόμενο μισάωρο, η παρέα κεφάτη, αν και ίσως κάπως κουρασμένη, χαζεύει τις βιτρίνες. Σειρά τώρα έχει το window shopping γιατί κι αυτό, καθώς λένε, ανεβάζει την ψυχολογία. Anyway, η δημιουργική αυτή μέρα τελειώνει με έναν καφέ, αν και είναι δύσκολο να χωρέσουν όλες αυτές οι τσάντες στον περιορισμένο χώρο του καφέ. Δε βαριέσαι…

Ξημερώνει η επόμενη μέρα. Οι φίλοι κι οι φίλες έχουν άθικτες τις σακούλες που έφερε ο καθένας σπίτι του το προηγούμενο απόγευμα. Λογικά κάποια στιγμή μες στη βδομάδα, θα βρουν λίγο χρόνο να στριμώξουν όσα πήραν στη ντουλάπα τους. Προς το παρόν κανονίζουν ήδη το επόμενο και πολυπόθητο shopping therapy.

 

 


Πηγές:

Εικόνα 1: https://unsplash.com/photos/7qCeFo19r24

Εικόνα 2: https://unsplash.com/photos/0mj0F86aKfs