Τύμπανα πολέμου ήχησαν πάλι στην “ιντερνετική πλατεία” της Ελλάδας με αιτία πολέμου την γκαρνταρόμπα της Μποφίλιου.

 

Η τραγουδίστρια φωτογραφίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου με ακριβές μάρκες ρούχων και το όλο θέμα ξέσπασε επειδή η συγκεκριμένη δηλώνει κομμουνίστρια.

 

Για κάποιους το όλο θέαμα προκάλεσε “αναγούλα” υποκρισίας και ασυμφωνίας χαρακτήρα, ενώ για κάποιους άλλους προκάλεσε “αναγούλα για τους αναγουλιασμένους” που ενοχλήθηκαν από την εμφάνισή της.

 

Η αλήθεια είναι ότι, όντως, το να είσαι κομμουνιστής δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να ψοφάς απ’ την πείνα και να φοράς κουρέλια. Ούτε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις ταξίδια ή να έχεις έναν λογαριασμό instagram. Αξιοποιείς κάποια από τα αγαθά του καπιταλισμού έχοντας ενστάσεις για αυτόν.

 

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι λίγο υποκριτικό – έστω διαισθητικά- να κράζεις τους υποταγμένους στον καπιταλισμό και αυτούς που δεν κάνουν επανάσταση ενώ εσύ φοράς πανάκριβες μάρκες. Και δικαίωμά σου, αλλά είναι σαν να μου λες ότι είσαι από την φιλοζωική και φοράς γούνες. Επιπλέον, φτάνεις και στο σημείο να … διαφημίσεις τον “διαβολικό” καπιταλισμό. Δεν φοράς απλώς τα ρούχα που κάνουν όσο ένα νεφρό, αλλά μας τα μοστράρεις και στο ιντερνετ.

 

Όπως λέει και ο Μάνος Βουλαρίνος: “Για να το πω όσο πιο απλά μπορώ έτσι ώστε να το καταλάβουν και οι σύντροφοι (εννοώ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και όχι αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν): κάποιος που δηλώνει φανατικός Παναθηναϊκός και κατηγορεί τον Ολυμπιακό ότι έστηνε παράγκα στο ποδόσφαιρο φυσικά και βλέπει αγώνες του Ολυμπιακού και κανείς δεν θα τον κατηγορήσει γι’ αυτό. Αν όμως τον δούμε να πανηγυρίζει τα γκολ του Θρύλου, ε τότε θα τον αρχίσουμε στο δούλεμα. Και μπράβο μας.”

 

Και στο κάτω-κάτω της γραφής δηλαδή, η Μποφίλιου έχει το δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη της, να φοράει ό,τι θέλει και να τα διαφημίζει στο ιντερνετ, αλλά και ο κόσμος έχει το δικαίωμα να την κρίνει.

 

Το χειρότερο όμως είναι η ευθιξία κάποιων κομμουνιστών και οι φαντασιώσεις μέσα στις οποίες ζουν. Για την Λυδία του Oneman ας πούμε η όλη επίθεση των “δεξιών και ακροδεξιών τρολ” οφείλεται στη ζήλια τους που η Μποφίλιου “εκφράζει τη γνώμη της και είναι επιτυχημένη”. Γιατί όλος ο κόσμος ξυπνάει με την έγνοια της επιτυχίας κομμουνιστών celebrities και με τη ζήλια που δεν μπορεί να πάει σε φεστιβάλ της ΚΝΕ. Και ευχαριστώ την Λυδία συγκεκριμένα, γιατί έβαλε φωτογραφία της Νατάσσας να ποζάρει δίπλα στον Στάλιν.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνεί με τον Στάλιν. Αλλά μπορεί να βγάλει φωτογραφία και δίπλα στον Χίτλερ. Είκοσι εκατομμύρια νεκροί ο ένας, δεκατρία εκατομμύρια νεκροί ο άλλος. Δεν απέχουν και πολύ οι δολοφόνοι της ανθρωπότητας μεταξύ τους.

 

Ξέρετε ποιό είναι τελικά το πραγματικό πρόβλημα; Ότι οι κομμουνιστές δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους στην Ελλάδα. Μπορούν όλη μέρα, κάθε μέρα να βρίζουν παπάδες πχ που έχουν λεφτά (αυτοί δεν δικαιούνται να έχουν Mercedes),  αλλά δεν μπορείς να πεις ούτε λέξη για τους ίδιους. Αυτοί είναι υπεράνω κριτικής. Αισθάνονται ξεχωριστοί που δικαιούνται ειδική μεταχείριση. Το τσουβάλιασμα επιτρέπεται μόνο για “δεξιά και ακροδεξιά τρολ”.

 

Αυτό είναι το πρόβλημα.

 

Δεν ζήσαμε και ποτέ κομμουνισμό στην Ελλάδα για να καταλάβουμε. Τράβα πες τι γίνεται στην Ελλάδα σε χώρες πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος. Θα γελάνε. Αλλά τι να πεις εδώ

 

 


ΥΓ: Bonus ντοκουμέντο – βοηθητικό υλικό – Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ποζάρει περήφανος δίπλα στον χαμένο αδερφό του Χίτλερ. Κάτι τέτοιοι “υπέρμαχοι της δημοκρατίας”, δεν δέχονται κουβέντα.