Στις 14 Οκτωβρίου ήρθε στην χώρα μας ένας από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς διανοούμενους παγκοσμίως. O Jordan Peterson.

 

Ο Jordan Peterson είναι Καναδός καθηγητής ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος, συγγραφέας και Youtuber. Τα βιβλία του είναι best-sellers και στο Youtube οι ομιλίες και τα podcasts στα οποία εμφανίζεται παίρνουν εκατομμύρια views.

 

Ωστόσο, να σημειώσουμε, ότι πολεμάται χρόνια από τους υποστηρικτές της φιλεleft ιδεολογίας καθώς πηγαίνει κόντρα στην παράνοια της πολιτικής ορθότητας και προειδοποιεί τον κόσμο να σταματήσει να ανέχεται την woke τυραννία στη Δύση.

 

Έρχεται, λοιπόν, στην χώρα μας μία τέτοια προσωπικότητα και τα ΜΜΕ δεν βγάζουν κυριολεκτικά άχνα.

Τώρα θα μου πείτε, γιατί;

 

Γιατί ο Jordan Peterson είναι αδύνατον να γίνει cancel.

 

Έχουν προσπαθήσει, φυσικά, πολλές φορές να τον φιμώσουν όπως με τον αποκλεισμό του από το twitter.  Και κάτι άλλα site στην Ελλάδα έχουν προσπαθήσει διάφορα, όπως να τον χαρακτηρίσουν ως τον πιο επικίνδυνο άντρα στον κόσμο ή να χαρακτηρίσουν τους υποστηρικτές του ως ακροδεξιούς (τι πρωτότυπο).

 

Όμως έχουν συνειδητοποιήσει ότι όσο τον πολεμούν τόσο περισσότερο τον γνωρίζει ο κόσμος και τον υποστηρίζει. Πρώτον γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από την ολοκληρωτική ιδεολογία του κόκκινου νεοφιλελευθερισμού και την πολιτική ορθότητα. Έτσι ο Peterson γίνεται το αντίδοτο στην καθημερινή παράνοια. Είναι μία λογική φωνή σε μία παράλογη εποχή.

 

Και δεύτερον έχει βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τις συμβουλές και τις ομιλίες του. Μέχρι και τον… Cristiano Ronaldo!

Και το κατάλαβα αυτό βιωματικά όταν άρχισα να βλέπω ανθρώπους γύρω μου που άκουγαν τον Peterson να γίνονται καλύτεροι και να βελτιώνονται. Το είδα με τα μάτια μου.

 

Άλλαξε την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με πολύ απλές αλλά βαθιές συμβουλές.

 

Και εδώ θα ήθελα να αναφέρω κάτι ακόμα. Κατάλαβα το μέγεθος του έργου του Peterson πάλι βιωματικά, όταν ενώ, τα ΜΜΕ δεν έχουν πει τίποτα, σχεδόν σε όλες τις (κυρίως φοιτητικές) παρέες που βρέθηκα όλοι μιλούσαν για τον Peterson. Ποιος βρήκε εισιτήρια, ποιος θα πάει και τα σχετικά. Ήταν το ίδιο μουρμουρητό που γίνεται πριν έρθει κάποιος μεγάλος ρόκ σταρ. Και τότε κατάλαβα ότι όντως ερχόταν ένας ροκ σταρ. Ένας διανοούμενος ροκ σταρ. Και το γεγονός ότι φοιτητές ενδιαφέρονται για μία τέτοια προσωπικότητα φανερώνει και το ποιόν πολλών φοιτητών και το φανταστικό και πρωτοποριακό έργο του Peterson.

 

Εν κατακλείδι λοιπόν, ναι, αποσιώπησαν όλα τα μέσα τον ερχομό του Peterson από φόβο, θεωρώ. Επειδή είναι μία προσωπικότητα που δεν μπορεί να φάει cancel, μία λογική φωνή στην παράνοιά τους και επειδή ο κόσμος τον αγαπάει.

 

Και για αυτό, παρόλο το “μποϊκοτάζ” η ομιλία ήταν sold out! Αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση του απλού κόσμου προς τα συστημικά media. Μη μασάς Ιορδάνη.

 


Παρακάτω θα βρείτε ένα βίντεο από την ομιλία του στην Αθήνα και μερικά από τα βίντεο που τον έκαναν γνωστό.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική Απορρήτου.
I Accept

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική Απορρήτου.
I Accept

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική Απορρήτου.
I Accept