ΦιλοSόfa

Ποιοι Ειμαστε

Είμαστε μία ομάδα φοιτητών και νέων που έχει μέλη από σχολές όλων των κατευθύνσεων (αλλά και από τον μαθητικό χώρο). Όλοι διακρινόμαστε από την ίδια θέληση να συζητούμε, να εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις μας και από την κοινή μας τάση για προβληματισμό απέναντι στα κοινωνικά φαινόμενα.

Ο Σκοπoς Μας

Επιδιώκουμε μέσω του ΦιλοSόfa να κοινοποιούμε αυτές τις σκέψεις μας ελεύθερα, να λαμβάνουμε τις απόψεις άλλων φοιτητών και νέων ανθρώπων, να συζητάμε για θέματα που αφορούν πολλές πτυχές της ζωής μας. Επιθυμούμε να αναδείξουμε παράλληλα τη δυνατότητα που έχει η φιλοσοφική σκέψη να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας ζωή, δηλαδή πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για να απαντήσουμε σε ερωτήματα ή προβληματισμούς που έχουμε. Έτσι, η φιλοσοφία θα υπηρετεί τον πρωταρχικό στόχο της αναζήτησης κι εύρεσης της αλήθειας και του σωστού κι ωφέλιμου, θα μας βοηθά να σχηματίσουμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις για όσα συμβαίνουν.

Τι Κανουμε

Στο ΦιλοSόfa δημοσιεύουμε κείμενα που αναφέρονται σε κοινωνικά, φιλοσοφικά, πολιτικά ζητήματα και υπάρχουν και κάποιοι σχολιασμοί επίκαιρων γεγονότων. Συγχρόνως, κοινοποιούμε κείμενα για τις Τέχνες, συμπεριλαμβανομένων της Μουσικής, του Θέατρου, του Κινηματογράφου, αλλά και για σημαντικές προσωπικότητες. Θα προσπαθούμε, επιπλέον, να αναδεικνύουμε το ενδιαφέρον και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ορισμένων παραστάσεων, εκδηλώσεων, αλλά και βιβλίων, δημοσιεύοντας αποσπάσματά των τελευταίων και ενδεχομένως σχολιάζοντάς τα. Τα άρθρα θα συγγράφονται από την ομάδα των αρθρογράφων μας, αλλά και από ανθρώπους εκτός αυτής, όπως από ειδικούς/επιστήμονες σε συγκεκριμένα θέματα.Φυσικά, δεν θα περιοριστούμε μόνο σε κείμενα, αλλά θα αναρτούμε και βίντεο για θέματα σχετικά με τα παραπάνω.Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να επικοινωνείτε μαζί μας ώστε να σχολιάζετε, να εκφράζετε απορίες, να διατυπώνετε τις απόψεις ή τις προτάσεις σας καθώς και οποιαδήποτε άλλη σκέψη σας.